Over Follow Me!

Follow Me! is een vormingsprogramma waarin centraal staat wat het betekent om leerling van Jezus Christus te zijn: in woord en daad, in doen en laten. Dit noemen we discipelschap.

Aan de hand van het voorbeeld van acht Bijbelse leerlingen gaan we acht weekenden lang met God en met elkaar op weg. Je leert meer over wie God is, wie je zelf bent, welke plaats God in je leven heeft, en hoe je anderen over Hem kunt vertellen. Het uiteindelijke doel is dat jij je relatie met Jezus verder verdiept en Hem steeds meer wilt navolgen in alle gebieden van je leven!

Klik hier om meer te lezen over de achtergrond van Follow Me!.

Dit is Follow Me! in 9 kernwoorden:

Weekenden

De training omvat acht weekenden, verdeeld over een jaar. Het is dus goed te combineren met school, studie of werk! In ieder weekend staat een ander thema centraal. Je kunt je alleen opgeven voor de hele cursus.

Lessen

Het thema van het weekend wordt in meerdere sessies uitgediept. De nadruk ligt daarbij op de praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven. Als voornaamste bronnen putten we uit de Bijbel, de Catechismus voor de Katholieke Kerk en persoonlijke ervaringen van de sprekers.

Learning by doing

Discipelschap is een way of life. Daarom word je steeds uitgedaagd om het geleerde in kleine of grotere ‘challenges‘ uit te proberen en in praktijk te brengen. Deze challenges zijn soms verrassend, maar altijd praktisch en afwisselend!

Deelgroepen

De vaste deelgroepen zijn het hart van Follow Me!. In de deelgroep krijgt iedereen de kans om zijn of haar eigen gedachten en vragen te bespreken. Samen diep je het onderwerp van het weekend verder uit. Zo leer je met elkaar en van elkaar, en bouw je waardevolle vriendschappen.

Socializen

De gemeenschap is een onmisbaar onderdeel van het leven als christen. Daarom is het bouwen van gemeenschap een prioriteit bij Follow Me! en hebben wij gezelligheid ook hoog in het vaandel staan. Onze beroemde Kaffee und Kuchen mag daarbij niet vergeten worden! 😉

Fun

We geloven in een blijde boodschap, dus kan een flinke dosis vreugde en plezier in de weekenden natuurlijk niet ontbreken! Samen chillen, sporten, spelen, je artistieke talenten uitleven, zingen bij de afwas en vooral heel veel lachen: dat maakt Follow Me! compleet.

Katholiek

De inhoud van het programma is gecontroleerd door een commissie van katholieke theologen. De heilige Mis, biecht en eucharistische aanbidding hebben, naast andere gebedsvormen, een centrale plaats in het programma. Hoewel Follow Me! in vorm en inhoud katholiek is, zijn deelnemers met andere achtergronden ook zeer welkom.

Inclusief

Follow Me! is een zelfstandig initiatief dat wordt gedragen door vier verschillende organisaties. We reiken uit naar alle katholieke jongeren, over de grenzen van bisdommen en bewegingen heen. Zo willen we eenheid in verscheidenheid beleven.

Ontdekkingsreis

Follow Me! is een avontuur: God beter leren kennen, jezelf door zijn ogen leren zien en steeds meer ontdekken wat ZIJN plan voor JOUW leven is. Je zult zien dat Hij grootse plannen met jou heeft. Durf jij de uitdaging aan?

%d bloggers liken dit: